dinsdag 7 maart 2017

Alles met de bal 7 maart 2017

Met het derde leerjaar trokken we te voet naar de Koninklijke Stallingen voor 'Alles met de bal'.‘Alles met de bal’ is een uitdagend bewegingslandschap rond de wereld van de bal, dat de SVS heeft ontwikkeld voor de kinderen uit het derde en vierde leerjaar.
Het maakt gebruik van een uitgebreid gamma aan ballen - van knikker tot basketbal  - om een planmatige opbouw van de verscheidenheid en de moeilijkheidsgraad op het vlak van de balvaardigheid te realiseren. 
Kinderen uit de tweede graad zijn ook vatbaar voor geordende en gereglementeerde ploegspelen, en geleidelijk worden zij gevoelig voor prestatie, overwinning, verlies, samenspel en elementaire tactiek (strategische opstelling, ..) 
Deze elementen werden dan ook geïntegreerd in de uitbouw van dit bewegingslandschap. 
De activiteit is opgesplitst in 3 niveaus :     
Een BALLENMARKT waarop ieder individueel uitgenodigd wordt om op een speelse manier alle bewegingsvaardigheden met de bal te ervaren.
PLOEGSPELEN
 waarbij de kinderen samen tegen elkaar spelen. Het aanbod bevat 'niet-klassieke' balspelen..
SPORTSPELEN
 waarbij de kinderen met elkaar of samen spelen.

Het aanbod bestaat hoofdzakelijk uit essentiële vaardigheden uit de klassieke balsporten. ‘Alles met de bal’ wil in de tijdsspanne van een halve dag de kinderen maximaal boeien met een brede waaier aan materiaal en spelen. De spelvreugde en de opgedane ervaringen stimuleren dan tot meer spelen, meer oefenen en meer trainen…  

Hieronder enkele sfeerbeelden van de middag:



















        

Geen opmerkingen:

Een reactie posten